На Рівненщині перевірили майже 6 десятків маршруток (ФОТО)

фото - Фейсбук

15 листопада 2018 року Управлінням Укртрансбезпеки у Рівненській області спільно з працівниками Відділу безпеки дорожнього руху УПП у Рівненській області, Управління Держпраці у Рівненській області проведено комплекс профілактичних заходів «День безпеки», рейдові групи провели перевірки ранкового випуску автобусів на лінію (передрейсовий огляд) у містах Рівне та Костопіль на базових підприємствах. Про це повідомляє спільнота Укртрансбезпека. Рівненська область

Перевірено понад 56 транспортних засобів, складено 10 актів про порушення автотранспортного законодавства. 

  • Складено 1 протокол про адміністративне правопорушення, що передбачене ч.1 ст.164 КУпАП.
  • Складено 1 протокол про адміністративне правопорушення, що передбачене ст.133-2 КУпАП.

Особлива увага приділялась підготовці транспортних засобів до експлуатації в осінньо-зимовий період, а саме: роботі склоочисників, висоті протектора гуми та її відповідності зимовому періоду експлуатації, функціонуванню опалення в салоні автобусів, наявності зовнішньої візуальної інформації та її освітленості та робі зовнішніх світлових приладів.

Мета проведення заходів – це підвищення безпеки дорожнього руху, попередження та запобігання дорожньо-транспортних пригод при здійсненні перевезень пасажирів, дотримання перевізниками та водіями вимог законодавства в сфері автомобільного транспорту.

Під час проведення заходів перевірялось виконання слідкуючих критеріїв:

– передрейсових технічних оглядів транспортних засобів та технічному стану ТЗ в цілому,
– проходження водіями передрейсових та періодичних медичних оглядів,
– обов’язкового зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі у спеціально пристосованих для цього приміщеннях, гаражах майданчиках, стоянках, забезпечених засобами охорони;
– проведення інструктажів з водіями транспортних засобів,
– дотримання водіями режиму праці та відпочинку,
– обов’язкових видів страхування на автомобільному транспорті;
– наявності визначених статтями 39 Закону України «Про автомобільний транспорт» документів, на підставі яких здійснюються перевезення автомобільним транспортом.

Читайте також