На Рівненщині перевірять хостели, пансіонати та будинки престарілих

У Рівному створили мобільні групи, які здійснюватимуть позапланові перевірки об’єктів соціального захисту, хостелів, пансіонатів та місць з перебуванням людей похилого віку. До квітня планують перевірити понад 100 закладів, з яких більша частина є приватними.

У складі мобільних груп представники ДСНС, Нацполіції, управління соцзахисту та Держпраці.

– Ми перевіряємо, чи законно функціонують заклади, які порушення існують в цілому. Першочергово звертаємо увагу на те, чи добровільно в цих закладах утримуються люди, зокрема пенсіонери, люди з інвалідністю і чи є всі дозволи на право функціонування таких закладів, – розповів заступник начальника Головного управління ДСНС України у Рівненській області Олег Панюк.

Фактів незаконного утримування людей поки не виявили, однак локальні порушення зафіксували.

– Ми вже віднайшли 5 закладів, які функціонують без дозвільних документів та ліцензії. Два знаходяться на території Рівненського району, один на Дубенщині, ще два у Вараському районі. Ми напрацюємо алгоритм дій щодо припинення функціонування таких закладів, – повідомив заступник начальника ГУ Національної поліції у Рівненській області Руслан Стрельбіцький.

Посилена увага та контроль закладів пов’язані з трагедією у Харкові, коли через пожежу у будинку престарілих загинули 15 людей.