На Рівненщині під час карантину збільшилась кількість випадків домашнього насильства (ВІДЕО)

У Рівненській області збільшилась кількість випадків домашнього насильства після запровадження карантинних обмежень. Поліція Рівненської області повідомляє, що починаючи із 12 березня і до 22 квітня до підрозділів поліції області надійшло 532 повідомлення про вчинення домашнього насильства. За результатами перевірки працівники поліції відносно порушників склали 450 адмінпротоколів, тоді як за аналогічний період торік — 427.

У протидії та попередженню домашньому насильству правоохоронці області проводять превентивні заходи та розповсюджують листівки із детальною інформацією про порядок дій, у разі виникнення подібних ситуацій.

«Такі листівки ми розміщуємо у місцях, де в умовах карантину можуть перебувати громадяни: супермаркети, аптеки, сільські ради, продовольчі магазини тощо, — повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області – начальник дільничних офіцерів поліції Олександр Бортник. — І хоч на Рівненщині кількість зареєстрованих повідомлень в умовах запроваджених обмежувальних про вчинення домашнього насильства зросла лиш декілька відсотків, поліцейські також забезпечують систематичний контроль за особами, які перебувають на профілактичному обліку як такі, що вчиняють домашнє насильство, а їх наразі в області — 2746».

Олександр Бортник підкреслив, що якщо жертва сама боїться звернутись за допомогою до поліції, в такому разі повинні не залишатися осторонь рідні чи близькі та повідомили про протиправні дії на спецлінію 102. Адже, якщо насильство не зупинити на самому початку, воно може перерости у більш серйозну проблему.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також