На Рівненщині підприємство з виробництва м`яса може частково призупинити роботу: яка причина

Підприємству на Рівненщині загрожує часткове зупинення діяльності за грубе порушення природоохоронного законодавства.

Інформують у пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського лісового округу.

У березні 2024 року до Державної екологічної інспекції Поліського округу на вебресурс «ЕкоЗагроза» надійшло звернення щодо порушень вимог природоохоронного законодавства ТОВ «ГОЩА МІТ», що здійснює діяльність із виробництва м’яса на території селища Гоща Рівненського району.

"Реагуючи на звернення, працівники Інспекції в період із 24.05.2024 до 06.06.2024 здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) ТОВ «ГОЩА МІТ» в частині дотримання вимог законодавства в сфері охорони атмосферного повітря, про використання вод та відтворення водних ресурсів, про оцінку впливу на довкілля.

Перевіркою виявлено відсутність дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, що є порушенням ст. 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За результатами заходу складено акт перевірки та видано припис на усунення виявлених порушень", - ідеться в повідомленні.

Як додають у пресслужбі екоінспекції, матеріали перевірки скеровано до суду для вирішення питання щодо тимчасової заборони (зупинення) експлуатації вісьмох холодильних установок серії GDE та твердопаливного котла невстановленої марки до моменту усунення грубих порушень вимог природоохоронного законодавства.

Також матеріали перевірки скеровано до Управління стратегічних розслідувань в Рівненській області та до Відділення поліції № 5 Рівненського районного управління поліції для вжиття заходів реагування.