У Вараші побільшало батьків, які ухиляються від виховання дітей

Фото - відкриті джерела

Працівники служби у справах дітей виконавчого комітету Вараського району у липні зафіксували різке збільшення кількості дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це інформує у Вараська міська рада.

"На жаль, у липні спостерігаємо тенденцію до збільшення кількості випадків, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов`язків. Зокрема, саме цього місяця ми взяли на облік шестеро дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Зазвичай таку цифру фіксуємо за півроку. Аналізуючи ситуацію, безумовно будемо вживати дій, щодо соціально-правового захисту, проводити певну роз'яснювальну роботу з батьками, спільно з нашими соціальними партнерами. Наприклад, із Вараським міським центром соціальних служб, який надає соціальні послуги таким сім’ям, працює у напрямку відповідального ставлення батьків до своїх обов'язків із метою виявлення порушення прав дітей", – розповідає начальник Служби у справах дітей Анна Ільїна.

Також у липні відбулося засідання Комісії із питань захисту прав дитини під час якого було розглянуто питання та прийнято компетентні та виважені рішення, направлені на забезпечення інтересів дітей, реалізації їх законних прав.