На Рівненщині побільшало осередків пластунського руху

У Млинівському районі зробили перші кроки для створення пластового руху. Після тривалого пошуку та визначення кандидатури лідера, консультацій з представниками діючої пластунської організації Рівненського району здійснено ряд послідовних кроків для формалізації пластового руху.

Відтак, учитель Новоукраїнської ЗОШ I-III ст. Володимир Присяжнюк пройшов первинний курс вишколу для зацікавлених осіб (Кваліфікаційний вишкіл дійсного членства) в пластовій оселі с. Волошки Рівненського району та вивчив організаційну структуру Пласту. Йому допомогає у створенні даного руху надає координатор пластової організації Рівненського району Юрій Шадий.

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 08 листопада 2017 року № 316 схвалено програму розвитку пластового руху у загальноосвітніх навчальних закладах Млинівського району на 2016-2020 роки та подано на затвердження районній раді в установленому порядку. Програмою рекомендовано органам місцевого самоврядування (ОТГ) розробити та затвердити відповідні програми розвитку пластового руху у підпорядкованих загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах.

На сьогоднішній день осередок, який діє в Новоукраїнській ЗОШ I-III ст., нараховує 18 членів, які тричі на тиждень проходять вишкіл із вивченням Статуту, організаційної структури та історії створення Пласту. Вирішується питання забезпечення осередку одностроєм (формою) та окремою пластовою оселею. 

Читайте також