На Рівненщині подружжя продало квартиру, яка належала приватному підприємству

На Рівненщині судили подружжя, яке перепродало свою колишню квартиру. 

Як зазначається у вироку Костопільського райсуду, у жовтні 2019 року обвинувачені незаконно набули право власності на вже продану квартиру, вартістю 212,5 тис грн. 

Вже у листопаді 2019 року чоловік та жінка продали цю ж квартиру за майже 100 тис грн. 

Проте, як з'ясувалось, квартира вже була продана приватному підприємству "Автопромбуд" у 2001 році. Обвинувачені підтвердили те, що справді продали квартиру керівнику підприємства. Проте, за їхніми словами, покупець обіцяв їм доплату та що виділить їм 2-кімнатну квартиру на вулиці Симоненка в будинку, який будував. 

Проте керівник підприємства, мовляв, жодних коштів та обіцяного житла їм не надав, тож вони після його смерті вирішили, що квартира - їхня та зареєстрували право власності продали на житло ще раз. Водночас за захистом своїх прав обвинувачені до суду не звертались. 

Відомо, що подружжя придбало помешкання ще у 1999 році 

Як розповів у суді син покійного директора ПП, а нині його керівник, батько тоді купував будинок і йому не вистачало коштів. Після купівлі квартири у ній провели косметичний ремонт та купили меблі. 

Він зазначив, що інколи він сам, проживав у цій квартирі. Пізніше він виявив, що в квартирі поміняні замки, а з реєстру речових прав йому стало відомо, що право власності на квартиру зареєстровано за іншою людиною. Тому він звернувся з відповідною заявою до поліції.

Відтак, подружжя визнали винним у шахрайстві та присудили обом по 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком в 1 рік.