На Рівненщині покарали двох жінок, які чинили опір поліцейським під час видобування бурштину

На Рівненщині за опір поліцейським судили двох жінок. 

Як зазначається у вироку Рокитнівського райсуду, інцидент стався 14 березня 2023 року біля річки Льва поблизу села Томашгород. 

Четверо правоохоронці приїхали в урочище "Трясне", аби зафіксувати незаконний видобуток бурштину та вилучити квадроцикл "Хонда". Поліцейських оточили інші правопорушники. 

Одна із жінок вхопивши капітана поліції руками за верхній одяг, стягнула його з квадроцикла. При цьому вона тримала у руках ніж та погрожувала ним правоохоронцям. 

У цей час інша жінка підіійшла до квадроцикла та почала долонями бити лейтенанта поліції. У результаті чого невідомі особи забрали квадроцикл та відштовхали його до населеного пункту. 

Після чого одна з бвинувачених підійшла до авто поліцейських почала шарпати його за одяг, намагаючись його відшхтовхнути від авто.

Цим вона відволікла працівників поліції, що дозволило правопорушникам від`єднати мотопомпу від службового авто та відтягнути до річки.

У результаті чого поліцейські покинули місце видобутку бурштину. 

Під час досудового розслідування між потерпілими та обвинуваченими були укладені угоди про примирення. 

Жінки розкаялись у скоєному. 

Суд визнавїх винними у скоєнні злочину, передбаченого. 1 ст. 28, ч.2ст. 342 КК України та призначив бмеження волі строком на 1 рік з іспитовим строком у 2 роки. 

Читайте також