На Рівненщині поліцейські вдосконалювали вміння боротися з терористами (ФОТО+ВІДЕО)

https://rv.npu.gov.ua

27 квітня, у місті Вараш завершилися тактико-спеціальні антитерористичні навчання служби безпеки України в Рівненській області, участь у яких брали і поліцейські. Результати їх роботи були оцінені на високому рівні.


За основним сценарієм диверсанти після перетину державного кордону прямують до міста Вараш для вчинення низки терористичних актів та проникнення на об’єкт підвищеної небезпеки ВП НАЕК "Рівненська АЕС".

Протягом семи днів правоохоронці, військовослужбовці та рятувальники відпрацьовували оперативне реагування і тактику дій у разі терористичної загрози, виникнення різного виду надзвичайних ситуацій, повідомлення про які надходили до поліції фактично одночасно.

Так, впродовж чотирьох днів поліція отримала 23 повідомлення від правоохоронців та пильних жителів Вараша, що містять ознаки терористичного характеру. Зокрема, про виявлений підозрілий пакет у готелі Варашу, зроблений підкоп під огородженням території РАЕС із залишками тканини, про виявлену вибухівку у пакеті у приміщенні залізничного вокзалу, залишену на тривалий час сумочку у лікарні та замінований автомобіль поблизу приміщення місцевого підрозділу СБУ.

Під час надходження таких повідомлень працівники патрульної поліції здійснювали охорону громадського порядку та охорону місця події. Працівники ж вибухотехнічного відділу ГУНП в Рівненській області спільно з кінологами першими прибували на місце події для виявлення і знешкодження небезпечного предмета. Після цього слідчо-оперативна група проводила огляд місця події та здійснювала збір інформації, необхідної для розкриття злочину.


«Такі тренування відбуваються кілька років поспіль, — зазначив заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький. — Утім, із кожним роком дії терористів щоразу вдосконалюються, тож ми повинні йти в ногу з часом і свої тактико-технічні навики доводити до високого професійного рівня».

 

Головне завдання тренувань – тісна співпраця і взаємодія між працівниками поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, військовослужбовцями та органами місцевого самоврядування, Служби безпеки України та іншими спецслужбами.

Крім того, за підсумками навчань було розкрито ряд злочинів, зокрема зберігання наркотичних речовин та патронів.

Також не менш важливим було завдання зосередити увагу громадян на  пильності, уважності та обережності під час виявлення підозрілих та небезпечних знахідок, правильній тактиці дій громадян в умовах антитерористичної операції.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також