На Рівненщині поліцейський привласнив 16 автомобілів, що були речовими доказами — прокуратура

На Рівненщині колишнього поліцейського підозрюють у незаконному заволодінні автомобілями, що слугували речовими доказами. 

Як повідомляють у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури, підозрюваний працював кервником структурного підрозділу ГУНП.

Відомо, що восени 2019 року поліцейський неодноразово приїжджав у Сарненський ВП ГУНП в Рівненській області, де особисто, поетапно у різні дати визначав конкретні марки та моделі транспортних засобів, які були речовими доказами у кримінальних провадженнях.

Вони у подальшому, були вивезені з вказаного місця евакуаторами. Таким чином правоохоронець незаконно заволодів 16 транспортними засобами, загальна вартість яких становить понад 1 мільйон гривень.

Окрім цього, наприкінці 2019 року правоохоронець надав своїм підлеглим усну вказівку видати стороннім особам з території спецмайданчика автомобіль «Lexus», який згодом за допомогою евакуатора транспортували у невідомому напрямку. Автомобіль розібрали на запчастини, а кузовну раму повернули на спеціальний майданчик, чим завдали власнику збитків на 864 тисячі гривень.

Рішенням суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання  під вартою із альтернативою внесення 496 200 гривень застави. Чоловік вніс цю суму і вийшов з-під варти.

 

Читайте також