На Рівненщині поліцейський врятував чоловіка, що ледь не згорів заживо

https://rv.npu.gov.ua

На Рівненщині поліцейський врятував чоловіка, який ледь не згорів у власному домі

Завдяки сміливості та миттєвій реакції виконуючого обов’язки начальника слідчого відділення Зарічненського відділення поліції вдалося врятувати життя 66-річного жителя райцентру. Чоловік з опіками перебуває у лікарні, загрози його життю немає.

Подія трапилася у Зарічному о пів на одинадцяту вечора 29 березня. Поліцейський саме вийшов на вулицю із районного відділення поліції, де працює вже упродовж шести років.

«Коли я зрозумів, що у вікні мерехтить вогонь, а не увімкнене світло, відразу промайнула думка, що всередині можуть бути люди і я миттю кинувся до будинку, – згадує Іван Бусько. – До цього чоловіка часто навідується донька з чотирма малолітніми дітьми, що стривожило мене ще більше. Клубок густого та їдкого диму вдарив у лице, коли я висмикнув замкнені із середини двері. В цей час із будинку вибіг собака, який знаходився у помешканні разом із господарем. Вже було чути тріскіт шиферу і вогонь поширювався по всій оселі. Затуляючи обличчя однією рукою, іншою – витягав чоловіка, який лежав на підлозі між кімнатами».

У цей час до будинку підбігли колеги поліцейського та прибули рятувальники, які локалізували пожежу і загасили полум’я. За попередньою інформацією причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

Потерпілого із термічними опіками обличчя і рук госпіталізували до лікарні. Нині стан чоловіка стабільний, загрози життю немає.

«У моїй ситуації так вчинив би кожен, – зазначив капітан поліції. – Через деякий час, коли я усвідомив, що дійсно врятував життя, відчув на душі те тепло та позитив, яких ніщо не замінить».

За інформації відділу комунікації поліції Рівненської області

Читайте також