На Рівненщині поліція оштрафувала 10 пасажирів, які не мали ковідних документів

На Рівненщині поліцейські склали 10 адмінпротоколів щодо порушення карантинних вимог. Про це інформує МОЗ із посиланням на Національну поліцію. 

Протоколи були складені за ч. 1 ст. 44-3 “Порушення правил щодо карантину людей” КУпАП, за що передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень. 

Нагадаємо, з 21 жовтня набули чинності нові правила щодо проїзду на міжобласному сполученні. Так, для користування міжрегіональним транспортом пасажирів повинні мати сертифікат про вакцинацію, негативний тест або сертифікат про одужання. 

Відповідальність за наявність цих документів на автобусних маршрутах несе пасажир, у залізничному та авіатранспорту - перевізник. 

Загалом за місяць дії нових правил поліція провела 91 168 перевірок на регулярних та нерегулярних перевезеннях. За цими перевірками було складено 704 адміністративні протоколи. Найбільше порушень виявили: у Київській області - 216,  Черкаській – 83, у Полтавській – 67, у Сумській – 54, у Вінницькій – 33, у Запорізькій та Хмельницькій – по 28, в Одеській – 25. 

Читайте також