На Рівненщині померла жінка з симптомами коронавірусу: в лікарні кажуть - від пневмонії

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Вчора, 22 березня, увечері в Дубенській центральній районній лікарні померла 42-річна жінка з села Носовиця, яку того ж дня привезли до медзакладу з вираженою дихальною недостатністю нібито на ґрунті запалення легень. Втім, попри всі зусилля лікарів, її життя так і не вдалося врятувати.

Як розповів заступник головного лікаря по медичній частині цієї лікарні Віталій Табачук для блогу "Знай більше", жінка мала кашель і високу температуру. З'ясувалося, що вона хворіла впродовж трьох днів, проте за медичною допомогою не зверталася до вчорашнього дня, коли їй стало важко дихати і вона викликала швидку допомогу, яка і привезла хвору на госпіталізацію в лікарню. В медзакладі, за словами лікаря, їй зробили аналізи та рентгенографію, внаслідок чого їй поставили діагноз "пневмонія". 

До слова, медики кажуть, що померла пацієнтка за кордоном не була і з хворими, які б мали грип чи якусь іншу респіраторно-вірусну інфекцію, не контактувала.

На запитання журналістки про те, чи є в померлої підозра на коронавірус, заступник головного лікаря повідомив, що поки не може цього сказати. Проте тестів на визначення коронавірусної інфекції у медзакладі досі немає, тому і пацієнтці відповідно його не робили. Втім, як зазначив начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук, її секційний біоматеріал наразі перевіряють лабораторно на грип і на COVID-19.

Завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз підтвердив, що для перестороги біологічний матеріал жінки перевіряють на коронавірус. Однак, попередньо підозри на COVID-19 у померлої лікарі не бачать, адже вона не була там, де є спалах, не контактувала з хворими чи медиками, які мали контакт з інфікованими. Результати її тесту очікують вже сьогодні до кінця доби.

Читайте також