На Рівненщині померлого чиновника виправдали у справі про службове підроблення

На Рівненщині виправдали чиновника, якого звинувачували у службовому підробленні. 

Як зазначається у вироку Рокитнівського райсуду, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора КП "Екосервіс", вчинив службове підроблення. 

А саме 13 грудня 2016 року підписав акти приймання робіт від фірми "ВЧ" з виготовлення проектів землеустрою щодо відведення в постійне користування КП земельних ділянок. 

Загалом фірмі перерахували 42 тис грн, при тому, що роботи не були виконані. 

Дії обвинуваченого кваліфікували за ч.1 ст. 366 КК України, тобто видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. 

Як зазначається у рішенні суду, 21 червня 2021 року обвинувачений помер. 

Разом з тим дружина померлого подала заяву про продовження розгляду справи, аби реабіліітувати обвинуваченого. Вона просила виправдати її чоловіка, а справу закрити. 

Зрештою суд оцінивши докази у справі, прийшов до висновку, що сторона обвинувачення не довела наявність в діях обвинуваченого складу правопорушення, адже акти виконаних робіт станом на дату їхнього підписання, містили дійсні відомості про виконану роботу. 

Тож суд виправдав обвинуваченого у зв'язку з відсутністю складу злочину. Крім того суд відмовив прокурору у задоволенні позову про стягнення з обвинуваченого на користь Сарненської міськради 42 тис грн завданої шкоди.