На Рівненщині помічника судді підозрюють у корупції

фото ілюстративне

Помічник судді одного з місцевих судів Рівненської області підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення суддею за попередньою змовою кількох осіб. Про це повідомляє Судова влада України.

Чоловікові вже повідомлено про підозру за ч.2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) та ч.3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з конфіскацією майна.

Наприкінці грудня минулого року Рівненський міський суд обрав підозрюваному запобіжний захід — домашній арешт до 22 лютого 2018 року включно. Йому заборонено залишати житло з 22-ї  години до 6-ї ранку.

Втім, не погодившись з ухвалою суду першої інстанції, підозрюваний оскаржив її в Апеляційному суді Рівненської області. Він переконував суд, що обраний запобіжний захід є не співрозмірний з ризиками, передбаченими у статті 177 Кримінального процесуального кодексу України, а державне обвинувачення не надало доказів про спільне вчинення ним кримінального правопорушення за попередньою змовою групою осіб. Просив скасувати ухвалу місцевого суду та ухвалити нову, якою відмовити у задоволенні клопотання прокурора про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Проте суд апеляційної інстанції ухвалу Рівненського міського суду від 22 грудня 2017 року про застосування відносно помічника судді запобіжного заходу у вигляді  домашнього арешту залишив без змін, а апеляційну скаргу підозрюваного — без задоволення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Читайте також