На Рівненщині помітили прихильників відомого антивакцинатора

Наприкінці січня на Рівненщину приїжджали прихильники антивакцинатора Остапа Стахіва. 

Про це пише видання Бабель.

Зокрема на Березнівщині вони "визволяли з полону ТЦК" місцевого жителя Василя Плескача. За словами останнього, працівники військкомату видали йому повістку, а потім кілька днів утримували та били. 

Після чого чоловіка відпустили. Проте далі команда Остапа Стахіва почала скаржитися у поліцію та збирати у селі місцевих. Всі разом вони ходили з питаннями до поліцейських та навіть силою вломились у ДБР. 

Видання нагадує, що до повномасштабного вторгнення Стахів був відомим лідером антивакцинаторів, а тепер взявся за іншу справу - протидію мобілізації. 

У своїх відео Стахів розповідав про "викрадення та катування людей ТЦК". Одним із його аргументів було те, що ТЦК - офіційно не зареєстровані і нібито про це є рішення Верхового суду. 

Також, на думку Стахіва, незаконними є повістки, бо вони, мовляв, неправильно оформлені й використовують незатверджений герб України. 

Додамо, що у 2021 році СБУ повідомила Остапу Стахіву підозру у спробі повалити конституційний лад в Україні. Слідство встановило наявність доказів, що антивакцинаторський рух в Україні влаштували спецслужби росії.

СБУ оприлюднила фрагменти переписки Стахіва та його прибічників у Viber про плани вчиняти теракти та захопити владу в країні.

Підтримати в суді Остапа Стахіва приходив відомий колаборант Кирило Стремоусов.

Справу Стахіва має розгяладати Галицький районний суд. 

Читайте також