На Рівненщині понад 380 господарств відзначають День фермера

На Рівненщині нині працюють понад 380 фермерських господарств, майже половина з яких утворилася в останні три роки.

"Маючи в користуванні 36 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, фермерські господарства забезпечують виробництво овочів на 27 відсотків, картоплі на 18 відсотків, зернових і зернобобових на 8 відсотків до загального обсягу по сільськогосподарських підприємствах", - розповідає директорка департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА Надія Переходько.

Також на Рівненщині активно створюють і розвивають сімейні фермерські господарства без статусу юридичної особи. Таких господарств на Рівненщині вже 42. Найбільше їх зареєстровано в Костопільській та Острозькій громадах Рівненського району.

"У рівненських фермерів є чому повчитись іншим. У непростий для держави час вони розвиваються та є гарантом соціальної стабільності, - зазначає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль. - В умовах військового стану саме фермерські господарства надають суттєву допомогу армії та переселенцям, створюють додаткові робочі місця, сприяють забезпеченню продовольчої безпеки держави".

Як повідомляють у Рівненській ОДА, фермерські господарства Рівненської області переважно спеціалізуються на виробництві овочів, зернових та зернобобових культур.