На Рівненщині попрощалися із п`ятьма воїнами ЗСУ

На Рівненщині віддали останню шану Воїнам Олександру Савіну та Євгену Христичу з Рівного, Петру Ревуті - із Клеванської громади, Сергію Мостипану - із Сарн і дубенчанину Руслану Редьку.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Олександр Савін народився 11 травня 2000 року в Рівному. Закінчив Рівненський ліцей №1 і здобув фах IT-програмування в Березнівському вищому професійному училищі. У травні 2021 року Олександр пішов на строкову службу в армію, а вже у вересні 2021 року підписав контракт зі Збройними силами України. Із 2022 року чоловік захищав Україну в найгарячіших точках. На жаль, 21 вересня солдат загинув під час виконання бойового завдання в Курській області рф.

Євген Христич народився 18 серпня 1979 року в Рівному. Закінчив Рівненський ліцей № 15 і радіотехнічне училище за спеціальністю «Монтажник радіоапаратури та приладів», пройшов строкову службу. Упродовж 2015-2016 років брав участь у бойових діях на Сході країни, нагороджений медалями й відзнаками Президента України. У перші дні повномасштабного вторгнення Євген став на захист держави. На жаль, 4 лютого солдат загинув на Авдіївському напрямку.

Петро Ревута народився 1999 року. Проживав у селищі Оржів. На жаль, молодий захисник загинув 7 вересня на Донецькому напрямку.

Сергій Мостипан мешкав у Сарнах. Працював різноробочим. У червні 2023 року чоловік був призваний до лав ЗСУ та проходив службу у військовій частині спеціального призначення, де обіймав посаду помічника кулеметника. Під час бойових дій у Донецькій області з 14 січня 46-річний воїн уважався безвісти зниклим. На жаль, після проведення експертизи було підтверджено загибель військовослужбовця. У Героя залишилися мама та сестра.

Руслан Редько народився 1967 року. Проживав у Дубні. Чоловік навчався у восьмій школі, далі - закінчив Мирогощанський аграрний коледж. У лавах ЗСУ воїн служив на посаді стрільця-помічника гранатометника стрілецького відділення. На жаль, 26 вересня боєць загинув на Харківщині.

Читайте також