На Рівненщині попрощалися із спортсменкою та Захисницею, яка загинула на Донеччині

Здолбунівська громада попрощалася сьогодні з мужньою землячкою Ніною Пашкевич, яка віддала життя за Україну. 

Ніна народилася у сім’ї вчителів. Закінчила Здолбунівську ЗОШ № 6, а згодом - Харківський державний інститут фізкультури і спорту.

Працювала вчителем фізичної культури в ЗОШ №3, тренером у дитячо-юнацькій спортивній школі. 

Водночас займалася важкою атлетикою, виховувала майбутніх чемпіонів у спортивній школі «Авангард» м. Рівне. Серед її вихованців була чемпіонка України, переможниця першості в Європі. 

Ніна - майстер спорту з важкої атлетики, десятиразова чемпіонка України серед ветеранів, бронзова призерка світової першості серед ветеранів. Свого часу  займалася була тренером і в Туреччині. 

Коли повернулася до України, працювала начальником служби охорони  в приватній  організації.

На початку повномасштабної війни Ніна вступила до добровольчого батальйону  «УНСО-Захід». А з липня 2022 року - до лав ЗСУ. 

Воювала на Донецькому напрямку, була стрільцем-зенітником зенітно-ракетного відділення. Нагороджена нагрудним знаком «За зразкову службу».

 Її життя  обірвалося на одному з найнебезпечніших напрямків фронту Донеччини, де тривають важкі бої. Солдат Ніна Пашкевич загинула під час виконання бойового завдання на Донеччині 18 вересня 2024 року. Їй  назавжди 47. У Ніни залишилися син та чоловік.  
 

 

Читайте також