На Рівненщині попрощалися з воїном, якого майже пів року вважали зниклим

У Березному віддали останню шану загиблому військовому Ігорю Мазепі.

Захисник народився 3 лютого 1968 року і постійно проживав у місті Березне. Навчався Ігор у Березнівській середній школі № 2, після закінчення якої у 1985 році, продовжив навчання у Острозькому професійно-технічному училищі № 13.

У період навчання в училищі з 1986 по 1988 рік проходив строкову військову службу у десантних військах. Здобувши у 1989 році в профтехучилищі спеціальність слюсара-наладчика з ремонту побутової техніки працював електромонтером у рідному місті Березне. З 1992 по 2006 рік працював слюсарем, майстром контрольно-вимірювальних приладів та автоматики, а також інженером з метрології Березнівського фарфорового заводу.

 

"У мирний час Ігор був надзвичайно добрим, щирим, комунікабельним, веселим чоловіком, котрий завжди готовий був прийти всім на допомогу. Знаходив спільну мову як з дитиною, так і з дорослим. Любив жартувати та знав безліч жартів, вмів та любив смачно готувати. Обожнював «тихе полювання» та понад усе любив свою доньку та двоє внучок", - повідомляють у Березнівській міській раді.

20 грудня 2022 року Ігоря призвали на військову службу. Боєць служив сержантом, командиром розвідувального відділення розвідувального взводу на Запорізькому та Донецькому напрямках.

Внаслідок ворожої обстрілу на Донеччині наш Захисник вважався зниклим безвісти з 05 вересня 2023 року. Після тривалих пошуків тіла Герой все таки повернувся додому назавжди.

Церемонія прощання з українським воїном відбулася сьогодні, 25 лютого. Віддати останню шану Герою прийшли рідні, друзі, знайомі, побратими, представники міської ради, усі хто знав Ігоря.

Проводжали захисника з усіма військовими почестями. У супроводі духового оркестру, почесної варти та колони прапороносців похоронна процесія в жалобі тягнулася від батьківського будинку міськими вулицями до Свято-Миколаївського храму міста Березне, де відбулася заупокійна служба за захисником України.

Поховали Ігоря Івановича на місцевому кладовищі в урочищі «Лукавець» на Алеї Слави поруч із земляками, які віддали своє життя за майбутнє незалежної України.

Військові вручили рідним загиблого Державний Прапор України. На честь славного воїна пролунали залпи військового салюту.

У загиблого Героя залишилися дочка Світлана Ігорівна, сестра Тамара Іванівна, внучки Єва та Аня.

Читайте також