На Рівненщині презентували каталог українських виробників колісної техніки

На Рівненщині представили каталог українських виробників техніки.

Як повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА, громади Рівненщини потребують 372 одиниці колісної техніки, зокрема, не вистачає 106 машин комунальної спецтехніки, 75 авто для медзакладів і 68 шкільних автобусів. Повністю укомплектувати регіон цією технікою можуть українські виробники.

Про це йшлося під час презентації в Рівненській ОВА каталогу українських виробників техніки в межах політики "Зроблено в Україні". До участі долучилися представники уряду, народні депутати, керівники Федерації роботодавців та Асоціації міст України й голови громад області.

"Купуючи українське, кожен з нас збільшує доходи громади й держави, допомагає створювати робочі місця, а місцевим підприємствам - отримувати нові замовлення. Особливо важливо підтримати національного виробника зараз, адже це наповнює бюджет й фінансує наші збройні сили", - сказав начальник РОВА Олександр Коваль.

У каталозі представлені 32 виробники з 14 областей та загалом 255 одиниць техніки. Це громадський транспорт, комунальні машини, спецтехніка, навісне обладнання. Завантажити каталог можна онлайн за покликанням.

"Розвиваючи українського виробника - посилюється стійкість нашої економіки. Особливо це стосується публічних закупівель, бо на сьогодні рівень імпорту в таких операціях складає 38%. Тобто за гроші держави і громад фактично фінансуються економіки інших країн. Тож нині працюємо саме над стимулюванням споживачів вітчизняної продукції", - зазначив автор законодавства про локалізацію, народний депутат України Дмитро Кисилевський.

"Зроблено в Україні" стає основою економічної політики держави та стимулює розвиток місцевих підприємств. На цьому наголосив заступник міністра економіки України Андрій Телюпа.

Нагадаємо, у лютому 2024 року Президент Володимир Зеленський оголосив про запуск нової економічної політики “Зроблено в Україні”. Вона покликана сприяти розвитку внутрішнього виробництва, залученню інвестицій у реальний сектор економіки та збільшенню несировинного експорту.