На Рівненщині продали 5 старих авто комунальних закладів

На Рівненщині продали 5 старих автомобілів комунальних закладів за 85 тис. грн.

Про це повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

"Якщо відняти від цієї суми ПДВ, то обласний бюджет поповнився на понад 70 тис. Це ще один приклад того, чому ми продовжуємо списувати транспорт через аукціон, а не просто віддаємо на брухт", - зауважив голова обласної ради.

За словами посадовця, цього разу покупці знайшлися на старі ВАЗ-2107, ГАЗ-3307, УАЗ-3962 із протипухлинного центру, а також на УАЗ-3962 і ГАЗ- 32214 з обласної клінічної лікарні ім. Юрія Семенюка. Усім цим машинам - від 20 до 25 років.

"Нагадаю, таку практику ми започаткували наприкінці 2023 року і вона виявилась вдалою. Закон не дозволяє просто віддати це кудись, ми мусимо дотримуватись процедури списання", - додає Андрій Карауш.

Станом на сьогодні продано 12 старих авто. Бюджет отримав за це кількасот тисяч гривень. На сесії 20 вересня депутати мають дати дозвіл на продаж з аукціону ще двох машин: "Москвича" 1990-ого та "Волги" 2005-ого років випуску. Ціна буде відома трохи пізніше.

Голова облради додав, що старий автобус "Турист" обласної філармонії за тривалий час так ніхто й не придбав, отож його змушені списати на брухт.

 

Раніше ми писали: На Рівненщині знову продаватимуть "зношений" транспорт на аукціоні.

Читайте також