На Рівненщині продовжують встановлювати футбольні міні-поля (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

Завдяки бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» тепер у Рокитному, Володимирці та віднелавна в Дубно – встановлені нові міні-поля.

Для того, аби на Рівненщині діти активніше долучались до здорового спортивного виховання, в рамках програми в районах області планують побудувати ще 5 новихфутбольних майданчиків зі штучним покриттям.

У Рокитному, Володимирці та Дубно спортивні поля вже використовуються місцевою громадою. Вчора дубенчани мали змогу долучитися до відкриття футбольного майданчика, який розташований на території ЗОШ №6.

До кінця вересня такі поля збудують в Дубровиці та сусідніх селищах Миляч і Людинь. Після чого футбольні майданчики з’являться у Демидівці та Білій Криниці. Зараз на 5-ти об’єктах уже тривають підготовчі роботи: стелять щебінь, ставлять огорожну сітку.

Усі об’єкти будуть мати стандартні розміри - 42 метри в довжину та 22 метри шириною. Невдовзі місцеві школярі зможуть випробувати на міцність футбольні міні-поля зі штучним покриттям, адже вони будуються поруч з школою.

«Дуже добре, що така програма є і вона працює. Адже існує певний дисбаланс між умовами для заняття спортом у селі та в місті. Таким чином ми створюємо якісні майданчики, де їх ніколи не було. Вартість кожного поля становить близько 1.5 млн. грн., при цьому обов’язкова умова, що половину коштів надає держбюджет, решту ж – місцевий. Бюджетна програма передбачає спорудження спортивних об’єктів у 8 населених пунктах області, три з них – вже в експлуатації», - розповідає заступник голова ОДА Олександр Корнійчук.

За інформацією прес-служби Рівненської ОДА

Читайте також