На Рівненщині прокурор провів урок для юних порушників

Ювенальний прокурор провів правовий урок для дітей, які потрапили у конфлікт із законом

В рамках всеукраїнського тижня права прокурор відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області Ірина Бистрицька 10.12.2018 відвідала Рівненський слідчий ізолятор та провела для неповнолітніх, які утримуються у цій установі, урок на правову тематику. 

На даний час у даній установі перебуває 5 неповнолітніх, які  чекають на вирок судув кримінальному провадженні. Проводячи бесіди із дітьми, які вступили у конфлікт із законом, роз’яснюючи їм наслідки протиправних дій, прокурори сподіваються, що це позитивно вплине на підвищення свідомості підлітків, повернення їх до правосвідомого життя.

Під час спілкування із прокурором підлітки мали змогу детальніше ознайомитись із своїми правами, що регламентуються міжнародними правовими актами. Також з ними обговорено особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинення правопорушень та ресоціалізації в суспільстві після відбування покарання.

Діти мали можливість поставити прокурору регіональної прокуратури питання, що їх цікавили, зокрема, що стосується реалізації їх прав у сфері кримінального судочинства.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також