На Рівненщині провели навчання з реагування на загрози осінньо-зимового періоду

Ліквідація наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної із порушенням електропостачання важливих об’єктів у Здолбунівському та Рівненському районах унаслідок ускладнення погодніх умов. Над таким завданням сьогодні працювала обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Важливо, що спільно з керівниками МВС, ДСНС, Нацполіції, Мінрегіону, Мінекоенерго, Мінсоцполітики, МОЗ, Мінінфраструктури, Укравтодору, Урктрансбезпеки, НЕК «Укренерго» голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зі столиці спостерігав за тим, як працював обласний штаб під керівництвом першого заступника Сергія Подоліна.

Так, учасники розглянули алгоритми дій при обмеженні або перекритті руху автодорогами під час припинення транспортного сполучення на автомобільних дорогах і надання допомоги учасникам дорожнього руху, припинення теплопостачання об’єктів житлового фонду та соціальної сфери в умовах низьких температур повітря, знеструмлення населених пунктів внаслідок складних погодних умов, обмороження і загибель людей, особливо незахищених верств у період аномально-низьких температур повітря.

А у ході практичної частини тренувань були відпрацьовані ввідні щодо порушення електропостачання важливих об’єктів економіки та населених пунктів Рівненської області, а також щодо виникнення надзвичайної ситуації внаслідок порушення централізованого теплопостачання об’єктів житлового фонду та соціальної сфери м. Харкова.

«Головною метою таких навчань, є перш за все, налаштування злагодженості в роботі усіх причетних служб та відомств, адже у разі виникнення надзвичайної ситуації на місцеві органи виконавчої влади покладається важлива координуюча функція», - зазначив Сергій Подолін.

Пресслужба Рівненської ОДА

Читайте також