На Рівненщині провели в останню дорогу п`ятьох бійців ЗСУ

На Рівненщині попрощалися із захисниками Володимиром Лебедем, Дмитром Сидоруком, Іваном Братащуком, Олександром Долею та Олегом Латишевим.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Володимир Лебідь в юності проживав у селі Перемилівка, що на Млинівщині. Пізніше мешкав у Дубні. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік пішов у ЗСУ. Володимир служив молодшим сержантом. У квітні цього року захисник зник безвісти під час виконання бойового завдання на Покровському напрямку. Увесь час рідні вірили, що він живий, але ДНК-експертиза підтвердила загибель воїна. Боєць визнаний загиблим 7 квітня 2024 року.

Дмитро Сидорук проживав у селі Ставрів Підлозцівської тергромади. Військовослужбовець ЗСУ став на захист країни в лютому 2024 року. На жаль, чоловік помер 19 вересня в лікарні Харкова. Йому назавжди - 32 роки. У воїна залишилися мама Наталія та сестри Тетяна й Вікторія.

Іван Братащук мешкав у селі Савчуки Козинської тергромади. Служив у Збройних силах України молодшим сержантом. Свій останній бій воїн прийняв 16 вересня на Донецькому напрямку.

Гощанська громада провела в останню дорогу захисника Олександра Долю. Чоловік народився в селі Тучин. Навчався у школі села Липки, продовжив навчання у Воскодавах. Олександр вступив до аграрного технікуму, де обрав спеціальність інженера-будівельника. Після завершення строкової служби чоловік повернувся до навчання та вступив до Національного університету водного господарства та природокористування. Із початком повномасштабного вторгнення Олександр пішов до лав ТрО, зокрема долучився до оборони Яворова. Пізніше він продовжив службу старшим водієм у складі I єгерського батальйону. За період служби боєць мав багато нагород і відзнак за успішне виконання завдань. 18 вересня серце захисника зупинилося в лікарні від поранень, отриманих у бою.

Острозька громада попрощалася із захисником Олегом Латишевим. Чоловік народився в Острозі, навчався в місцевій школі. Здобув спеціальність учителя фізкультури й образотворчого мистецтва у Кременецькому педагогічному інституті імені Тараса Шевченка. Пізніше працював у Києві оператором на АЗС. 2014 року Олег брав участь в АТО, де отримав поранення. Із початком повномасштабного вторгнення чоловік став на захист Батьківщини. У 2023 році отримав поранення й вісім місяців провів у шпиталях. 21 вересня військовослужбовець помер.

Читайте також