На Рівненщині п`яний водій дав хабаря поліцейським

Фото - ілюстративне

На Рівненщині між челами Михайлівка та Шлях Острозького району днями патрульні поліцейські затримали водія, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Копи запросили керманича всередину свого службового автомобіля «Mitsubishi Outlander», де вони почали складати на нього протокол про вчинення адміністративного правопорушення - керування автомобілем напідпитку. В цей момент водій, маючи намір уникнути відповідальності, запропонував полісменам хабаря у розмірі 1000 гривень та, виходячи з авто, залишив ці гроші на сидінні. Тож працівники поліції одразу повідомили про цей факт у відділок.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, в рамках якого прокурор Здолбунівської місцевої прокуратури Роман Калюжний склав угоду про визнання винуватості, внаслідок чого сторони дійшли згоди щодо оголошення водієві про підозру та визначення йому покарання.

Нещодавно в Острозькому районному суді пройшло засідання, де цього водія визнали винним за ст. 369 ККУ (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища). Тож тепер кермувальник має сплатити штраф у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або 8,5 тисяч гривень.

До слова, тисячу гривень, яку порушник пропонував правоохоронцям як хабар, конфіскували в дохід держави.

Читайте також