На Рівненщині п’яний водій наїхав на намет, у якому був відпочивальник

Фото з відкритих джерел, ілюстративне.

У лісовий масиві біля села Маринин на Березнівщині часто приїжджають відпочити, побути в єдності з природою чи просто порелаксувати кілька днів і забути про щоденну метушню. Це – територія геологічного заказника місцевого значення «Марининсько-Устянські граніти», а поруч – річка Случ. Краєвиди тут чудові.

У липні цього року там трапився казус – на чоловіка, який перебував у наметі, автомобілем наїхав п’яний водій.

Сталось це близько опівночі однієї липневої ночі. Керманич авто CITROEN JUMPY під час руху заднім ходом не переконався, що це буде безпечно, не звернувся за допомогою до сторонніх осіб, внаслідок чого скоїв зіткнення з перешкодою - наметом, у якому перебував відпочивальник. У результаті пригоди була отримана матеріальна шкода.

Згідно з висновками експертизи, у крові кермувальника виявили 0,78 проміле алкоголю. Вказана концентрація відповідає легкій степені алкогольного сп’яніння. Тож на нього склали постанову за їзду у нетверезому стані.

Нещодавно цю справу розглядали в Березнівському районному суді. Водій вину у вчиненні правопорушення визнав. Він пояснив, що відпочивав у лісовому масиві села Маринин, вжив незначну кількість спиртного. Близько 23 години 30 хвилин хотів перепаркувати автомобіль, щоб він не заважав іншим і, так як на вулиці було вже темно, рухаючи заднім ходом не помітив намет, в якому перебував потерпілий. У вчиненому щиро розкаявся.

Суддя Старовецька призначила йому покарання у вигляді 17 000 гривень штрафу та позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.

Читайте також