На Рівненщині п`яний водій влаштував дебош та побив поліцейського

Фото - ілюстративне

Учора, у п'ятницю, 31 січня, увечері на Рівненщині у місті Березному на вулиці Андріївській затримали водія напідпитку, який побив працівника поліції.

До поліції повідомили небайдужі громадяни, що там кермувальник легкового автомобіля «Chery Amulet» порушує правила дорожнього руху та наражає на небезпеку інших учасників. Так, коли поліцейські приїхали на місце, вони застали там зконфлікт між двома водіями - 37-річного кермувальника "Чері", жителя Березного, що перебував за кермом у стані алкогольного сп'яніння, та іншого керманича, якому той чимось подряпав авто.

Водія-порушника патрульні запросили до свого службового авто для надання пояснень. Там йому запропонували проїхати до медзакладу для проведення освідування на визначення стану сп'яніння і в подальшому - до відділення поліції, аби скласти адмінматеріали. Після цього водій почав агресивно себе поводити та навіть вдарив в обличчя одного з поліціянтів - 28-річного старшого сержанта. Відтак, на нього довелось одягнути кайданки.

До слова, відповідно до медичного освідування правопорушник перебував у стані алкогольного сп’яніння. Його затримали. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

За цим фактом у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 345 КК України (умисне заподіяння тілесних ушкоджень працівникові правоохоронного органу під час виконання службових обов’язків). Наразі вирішують питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

До речі, з’ясувалося, що цей чоловік уже потрапляв у поле зору правоохоронців за дрібне хуліганство та вчинення ДТП. Тепер, відповідно до санкції статті, йому загрожує обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Потерпілого працівника поліції, який отримав забої обличчя, після надання першої медичної допомоги відпустили. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також