На Рівненщині реанімували 13-річну дівчинку, в якої зупинилось серце

У Здолбуновській громаді врятували дівчинку, в якої стався судомний напад. 

Про це повідомляє голова Рівненської облради Андрій Карауш. 

Про це повідомляють у Рівненському обласному центрі екстреної медичної допомоги. 

Як зазначається, учора 27 вересня, о 13:32 на лінію 103 надійшов виклик про те, що медичної допомоги потребує 13-річна дівчинка. Її мама пояснила диспетчеру, що у доньки ДЦП з частими судомними нападами, один з яких завершився втратою свідомості, зупинкою дихання та серцевої діяльності.

За вказаною адресою негайно було спрямовано найближчу бригаду екстреної медичної допомоги. А саме зі Здолбунівської підстанції, оскільки виклик був в один з населених пунктів Здолбунівської ОТГ.

Поки бригада їхала до пацієнтки, диспетчер прийому викликів Галина Чач по телефону детально розповідала мамі неповнолітньої пацієнтки, як проводити реанімаційні заходи і наполягала на тому, щоб продовжували це робити допоки не приїдуть медики.

На момент прибуття бригади «екстренки» у складі фельдшера Назара Демчишина та водія Миколи Каби 13-річна пацієнтка була без ознак життя. Їй проводили реанімаційні заходи сторонні особи. Медики негайно продовжили надавати фахову допомогу. На 12-й хвилині реанімаційних заходів у дитини, вдалося відновити дихання та спонтанний кровообіг. Після цього пацієнтку негайно госпіталізували до Рівненської обласної дитячої лікарні.