На Рівненщині ремонтують амбулаторії одразу у 10 населених пунктах

Амбулаторія у селі Друхів

На Рівненщині у Березнівському районі реконструюють 3 ФАПи під амбулаторію, а ще у 7 лікарських амбулаторіях проводять капітальний ремонт.

Про це повідомляє РОДА.

Амбулаторія у селі Поліське

Відновлення медичної інфраструктури у районі відбувається у межах проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», який передбачає удосконалення надання медичних послуг на місцевому рівні.

Село Поліське

Наразі реконструкція ФАПів під амбулаторії проводиться у селах: Поліське, Поляни, Кам’янка. Капітальний ремонт амбулаторій триває у селі Балашівка, Друхів, Вітковичі, Малинськ, Тищиця, Прислуч, Моквин.

Так, з кінця минулого року тривають будівельні роботи, а вже влітку цьогоріч їх планують завершити.

Амбулаторія у селі Моквин

Голова Березнівської райдержадміністрації Олег Піщанський запевняє, що даний проект допоможе підвищити якість надання медичних послуг у сільській місцевості.

 «Днями спільно з головним лікарем районного центру первинної медичної допомоги Іваном Габорцем оглянув хід виконаних робіт у селі Поліське, Моквин та Друхів. Мушу зауважити, що будівництво йде згідно графіку, кожен об’єкт тримаю особисто на своєму контролі. Наприклад, на початку року розпочала роботу амбулаторія загальної практики сімейної медицини у селі Богуш. Там заклад обслуговує 1200 жителів села, а сама абулаторія оснащена необхідним медичним обладнанням», - розповів Олег Піщанський.

 Так, в медзакладах вже проведено ремонт дахів та утеплено фасади будівель. Також в приміщеннях замінено старі дерев'яні вікна та двері на сучасні енергозберігаючі. Влаштовано внутрішні інженерні мережі. На завершальній стадії внутрішні опоряджувальні роботи.

Читайте також