На Рівненщині рецидивіст сидітиме ще рік за гратами за невиконання умов іспитового строку

Чоловік не скористався шансом виправитися на волі: під час іспитового строку вчинив нові порушення, а тому опинився за гратами.

Ухвалою Дубенського міськрайонного суду Рівненської області,  43-річного жителя міста Дубно скасовано звільнення від відбування покарання з випробуванням. Чоловік відбуватиме покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік.

Нагадаємо, чоловік, ще у березні 2017 року, був засуджений за повторно вчинену крадіжку, до покарання у виді обмеження волі на строк 1 рік. Водночас на підставі ст.75 КК України від відбування такого покарання особу звільнено з встановленням іспитового строку 1 рік з покладенням певних обов'язків.

Однак, засуджений покладених на нього обов'зків, які полягали у необхідності періодично з'являтися до органів пробації, не виконував. Натомість вчинив 8 адміністративних правопорушень (куріння тютюнових виробів у невстановлених місцях, придбання самогону, розпивання алкогольних напоїв та інші). Окрім того, відносно засудженого вкотре скеровано обвинувальний акт до суду за обвинуваченням у вчиненні чергової крадіжки, а також на наругу над могилою з корисливих цілей.

Подальший 1 рік чоловік відбуватиме покарання у місцях позбавлення волі.

 

Керівник Дубенської місцевої прокуратури
Василь Мартинюк

Читайте також