На Рівненщині родич накинувся на стареньку бабусю з ножем (ФОТО)

фото - Фейсбук

Повідомлення про вчинення нападу з ножем на 70-річну жительку Дубенського району до поліції надійшло третього квітня, близько 18 години. Поліцейські оперативно затримали зловмисника та повідомили йому про підозру. Повідомляє Дубенський відділ поліції.

Слідчо-оперативна група на місці події з’ясувала, що у літній кухні пенсіонерки із села Острів вже близько двох років проживав 48-річний родич. В обідню пору він попросив у жінки гроші, бо збирався їхати у Луцьк у справах, на що господиня погодилася. Через деякий час чоловік знову прийшов до неї, та вже напідпитку.

Між родичами виник конфлікт, під час якого зловмисник, погрожуючи ножем, накинувся та штовхнув силоміць жінку. Після цього забрав у неї три тисячі гривень заощаджень, мобільний телефон та ключі.

Коли ж додому повернувся 51-річний син і застав у шоковому стані матір, то одразу повідомив до поліції. У результаті оперативних розшукових заходів працівники кримінальної поліції та групи реагування патрульної поліції Дубенського відділу спільно з оперативниками Рівного затримали зловмисника на одному з вокзалів обласного центру.

При ньому виявили частину награбованих грошей, мобільний телефон та ключі від будинку.

«Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання, — повідомив начальник Дубенського відділу поліції Роман Панасюк. — Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України. Слідчим підготовлено клопотання до суду про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

З’ясувалося, що чоловік вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів, за що перебував у місцях позбавлення волі та звільнився два роки тому.

За розбійний напад відповідно до санкції статті чоловіку загрожує від трьох до семи років позбавлення волі.

Читайте також