На Рівненщині розпочалася патріотична гра "Джура-прикордонник" (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

На Дубровиччині триває  вишкіл роїв районних етапів Всеукраїнського проекту «Джура-Прикордонник». Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

На урочисте шикування до  Берестівського НВК з’їхалося 150 учасників - це представники військово-патріотичних гуртків, клубів та організацій Дубровицького, Зарічненського та Рокитнівського районів та ОТГ.

«Зауважу, що гра «Джура-Прикордонник» у цих краях проводиться вперше, але  я впевнений, що  вона стане традиційною. Достатньо згадати те, що повстанський рух зародився саме на Рівненщині. Саме на цій землі  воїни УПА захищали свої кордони та боролися за державність. Прикметним є і те, що більшість молодих людей з цього краю обирають професію прикордонника», - звернувся до учасників начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.

Впродовж трьох днів школярі змагатимуться за першість у змаганнях зі стрільби, стройової підготовки, перетягуванні линви, конкурсах кашоварів, «Добре діло», «Рятувальник», «Козацькими стежками».

До могили вояків УПА в урочищі «Курашські гори», що в селі Кураш, учасники проекту покладуть квіти.

Також, в урочищі «Курашські гори» відбудеться обласний семінар-практикум з керівниками гуртків військово-патріотичного спрямування, які працюють за програмою «Джура» в Рівненській області.

Нагадаємо, «Джура-Прикордонник» - військово-патріотична гра, заснована відділом Національно-патріотичного виховання Мінмолодьспорту, спільно з Міносвіти і Держприкордонслужбою, для дітей і молоді з прикордонних районів України. Гра створена на основі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), з додатковими компетенціями корисними при охороні державного кордону України.

Читайте також