На Рівненщині розпочався НМТ: як діятимуть під час тривоги

У Рівненській області стартувала основна сесія Національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Впродовж усього періоду працюватиме 28 пунктів, серед них 13 – це укриття.

«Усі тимчасові екзаменаційні пункти мають укриття. Під час повітряної тривоги усі учасники та персонал спускатимуться у сховище. Після відбою повертатимуться назад. Якщо небезпека буде затяжна, то тест буде перенесено на додаткову сесію. Частина пунктів – це укриття. Хто і де складатиме НМТ, відомо лише учасникам. Наголошую, що паралельно в інформаційному просторі працюють фахівці з кібербезпеки. Вони відслідковують розголошення будь-якої інформації, яка порушує конфіденційність тестування», - сказав перший заступник голови РОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, що НМТ матиме основну та додаткові сесії:

  • основна: 14 травня – 15 липня;
  • додаткова: 11 липня – 19 липня.

«Під час воєнного стану головна увага – безпека. На вході кожного учасника НМТ перевіряють металошукачем, а в аудиторіях ведеться відеонагляд. В класах буде 10-15 учасників. Усі працюють лише в першу зміну», - розповіла директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк.

Також вона додала, що цьогоріч буде на 2 тисячі учасників більше ніж торік. На основній сесії очікується 10 959 осіб. Окрім того, збільшення контингенту передбачається і на магістерський рівень. Діти з особливими освітніми потребами складатимуть НМТ на 30 хвилин довше.

Сергій Подолін зазначив, що усі відповідні служби та профільні департаменти вже відпрацювали алгоритми взаємодії.

«Кожен тимчасовий пункт тестування забезпечений генератором. Там чергуватимуть медсестри та правоохоронці, а за потреби, і карета швидкої допомоги. У дати складання іспиту працівниками ДСНС проводитимуться профілактично-технічні огляди приміщень, а також інструктажі щодо дій у випадку виникнення надзвичайних ситуацій», - Сергій Подолін.

Тестування абітурієнти складатимуть у два етапи. Під час першого потрібно буде виконати завдання з української мови та математики. Під час другого – з історії України та предмета на вибір.

Черговість предметів можна буде обрати самостійно, але в межах одного блоку їх змінити не можна. Кожен з етапів триватиме 120 хвилин (по годині на предмет), між якими вступники матимуть 20-хвилинну перерву.

Виходити на вулицю в цей час заборонено, однак можна буде вийти за межі аудиторії.

Читайте також