На Рівненщині розшукали 6 злочинців, які переховувалися від органів

Фото - ілюстративне

Оперативникам Рівненського відділу поліції завдяки ЗМІ та небайдужим громадянам вдалося встановити та розшукати 6 злочинців, які ухилялися від органів слідства та суду.

Так, розшукали 39-річного жителя Рівного, який у Корці наніс легкі тілесні ушкодження місцевому жителю. Йому слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 125 Кримінального кодексу України, а кримінальне провадження скерували до суду. Втім, після першого підготовчого судового засідання обвинувачений почав переховуватися. Завдяки пильним громадянам, які впізнали розшукуваного через телебачення та повідомили до поліції, підслідного затримали.

42-річного уродженця Узбекистану, який у Рівному обвинувачувався у незаконному зберіганні зброї, боєприпасів та вибухових речовин, розшукали у сусідньому Луцьку. Чоловіка одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Суд Луцька арештував чоловіка, оскільки там він вчинив ще грабіж та крадіжку. Нині він очікує на вирок.

22-річна уродженка Криму, яка мешкає у Рівному, розшукувалась за вчинення крадіжки. Її впізнав родич, коли побачив, що її розшукують правоохоронні органи в ефірі одного із телеканалів. Саме він і порадив дівчині прийти до поліції. Нині вона вже відвідує органи пробації.

А от 30-річний рівнянин, який підозрюється у нанесенні легких тілесних ушкоджень та порушенні недоторканності житла, після вчинення злочину втік за кордон, втім, з часом сам повернувся до України та здався поліції після того, коли родичі дізналися про те, що його розшукує поліція в Україні, зі ЗМІ і повідомили йому про це.

47-річний мешканець села Колоденка, що неподалік Рівного, після вчинення крадіжки ухилявся від органів пробації. Його оголосили у розшук і повідомили про це у ЗМІ. Так, після цього він сам прийшов до поліції. 

38-річний рівнянин був засуджений за вчинення крадіжки з проникненням, та після цього переховувався від органів пробації, проживав у будинку дачного масиву у Костопільському районі. Його знайшли оперативники після того, як місце знаходження злочинця повідомили небайдужі громадяни, які його впізнали.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також