На Рівненщині розслідують випадки корупції у сфері містобудування

На засіданні міжвідомчої робочої групи в прокуратурі області обговорено стан виявлення та розслідування корупційних правопорушень, у т.ч. вчинених у сфері містобудування.

У прокуратурі Рівненської області відбулося засідання міжвідомчої робочої групи під головуванням заступника прокурора Рівненської області Мирослава Пацкана. Під час заходу обговорено питання виявлення та розслідування корупційних правопорушень, ефективності досудового розслідування кримінальних, в тому числі корупційних, правопорушень, вчинених у сфері містобудування на території регіону.

В роботі наради взяли участь представники ГУНП в Рівненській області, Управління СБ України в Рівненській області, Управління захисту економіки в Рівненській області ДЗЕ Національної поліції України, Рівненського управління ДВБ Національної поліції України, Головного управління ДФС у Рівненській області, працівники апарату прокуратури області та керівники місцевих прокуратур.

На сьогоднішній день ключовою оцінкою ефективності проведених реформ правоохоронних органів є результативність боротьби з корупцією. А тому, як наголосивзаступник прокурора Рівненськоїобласті Мирослав Пацкан, правоохоронні органи Рівненської області мають посилити ефективність роботи з метою реальної протидії корупційним проявам на території регіону.

Учасниками міжвідомчої робочої групи відмічено проведену певну організаційну та практичну роботу, завдяки якій викрито на території 119 корупційних кримінальних правопорушень (проти 86 у минулому році).

Разом з тим, не дивлячись на певні здобутки правоохоронців у боротьбі з корупційними проявами, підвищення ефективності досудового розслідування, все ж відсутні результати з виявлення кримінально-караних діянь на пріоритетних напрямах. Так корупційнізлочини не виявлялися у таких сферах, як фінансово-кредитна, банківська, у паливно-енергетичному комплексі.

Вказане аж ніяк не свідчитьпро подолання цих негативних явищ, а навпаки – пронедостаню ефективність роботи на цьому напрямі правоохоронних органів.

Актуальним для регіону також залишається протидія кримінально-караній корупції у сфері містобудування, зловживанням з бюджетними коштами, виділеними на будівництво, утримання та ремонт автомобільних доріг.

«Державні службовці повинні розуміти, що їх робота під час перебування на посадах повинна бути спрямована на захист інтересів держави та громадян, а не на власне збагачення. Спільним завданням і результатом роботи усіх правоохоронних органів має бути притягнення кожного корупціонера до встановленої законом відповідальності, - зтакими словами звернувся до присутніх заступник прокурора області Мирослав Пацкан.

При цьому він зобов’язав прокурорів реагувати на недотриманнярозумних строків під час судового розгляду корупційних кримінальних проваджень, що розглядаються стосовно високопосадовців в судах тривалий час без постановлення остаточних процесуальних рішень.

Рішенням наради, оформленої за результатами проведення засідання міжвідомчої робочої групи, затверджено низку узгоджених заходів, спрямованих на активізацію роботи правоохоронних органів у боротьбі з корупцію на теренах регіону.

Повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також