На Рівненщині рятувальники тренувалися гасити кабельні мережі

http://rivne.dsns.gov.ua

10 квітня рятувальники ДПРЗ-2 ГУ ДСНС України у Рівненській області провели вивчення району виїзду з відпрацюванням ввідної по гасінню  кабельної продукції на території пуско-резервної котельні (ПРК) ВП Рівненська АЕС. Метою даних навчань була перевірка оперативного реагування підрозділів  ДПРЗ-2, щодо ліквідації горіння кабельної продукції, яка знаходиться під напругою, а також взаємодію  ДПРЗ-2 (22 ДПРЧ, 23 ДПРЧ) та адміністрацією об’єкту.

Згідно легенди навчань внаслідок короткого замикання відбулося загорання кабельної продукції в кабельному тунелі будівлі ПРК. Умовна пожежа розкинулася на відмітці -2,00м та охопила площу 50 м2. Оскільки пожежею було охоплено кабельну продукцію, то керівником гасіння пожежі з адміністрацією об’єкта було прийнято рішення відключити живлення електрокабелів та подати воду. Для ліквідації умовної пожежі було подано 2 водяні стволи в складі ланки ГДЗС, залучено 3 одиниці аварійно-рятувальної техніки та 12 чоловік особового складу підрозділів 22 та 23 ДПРЧ.

Головною метою таких навчань є перевірка готовності підрозділів 2-го державного  пожежно-рятувального загону ДСНС України у Рівненській області, а також чергового персоналу електричного цеху, та цеху теплових та підземних комунікацій ВП «Рівненська АЕС» до виконання дій за призначенням у разі загрози та виникнення пожеж на кабельному господарстві об’єкту.

Гощанський РС ГУ ДСНС України у Рівненській області

Читайте також