На Рівненщині СБУ викрила трьох прихильників окупантів: серед них - росіянка

На Рівненщині СБУ викрила кількох прихильників окупантів, які здавали ворогу дані про розміщення техніки ЗСУ. Серед них - громадянка рф. 

Про це повідомляє Управління СБУ у Рівненській області. 

Так, було ввстановлено трьох мешканців Рівненської області, які, використовуючи заборонену соціальну мережу «Одноклассники», поширювали антиукраїнські матеріали, прославляли рашистів та відкрито виправдовували російську агресію.

У ході проведених санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних, правоохоронці вилучили:

- мобільні телефони;

- комп'ютерну техніку;

- блокноти та чорнові записи.

Крім цього, під час зібрання доказової бази оперативники встановили, що крім поширення деструктивної пропаганди, одна із підозрюваних – громадянка рф здійснювала листування з представником фсб рф, якому надала фото військової техніки, що рухалася через один із населених пунктів Рівненської області, а також – дані про місце знаходження військовослужбовців ЗСУ.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.114-2 та ч.1 ст.436-2 КК України.

Наразі вирішується питання про повідомлення іншим зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 КК України.

Читайте також