На Рівненщині сформували мобільні групи для захисту від атак з неба

Чотири пікапи з кулеметами для відбиття ворожих атак із неба передали бійцям на Рівненщині. Це зробили у рамках благодійного проекту "Вартові неба". 

Мобільні групи зосередять поблиу одного зі стратегічних об'єктів, повідомляє Суспільне. 

Керівник проєкту "ГЕРОЙCAR" Олександр Пугач відрекомендував авто як "потужні та надійні" із підвищеною вантажомісткістю.

"На себе може брати і боєприпаси, і поранених, а також встановлено військове обладнання. Ці авто ми ведемо зі США, автомобілі з пробігом, вони проходять повне техобслуговування у Львові. Є можливість ці мобільні вогневі групи посилювати ще військовими ПЗРК. Екіпажі можуть збивати не тільки "шахеди", а й ракети крилаті", — розповів Олександр Пугач.

Мобільні групи працюють на напрямках, найбільш імовірних для підльоту ворожих ракет та дронів.

"За час ведення воєнних дій ми вже бачили, плюс-мінус, звідки в основному робиться підліт безпілотників або авіації противника, де в більшості може приліт пройти. І зручніше, і ефективність буде більша, тому що з'являється більше мобільних вогневих груп", - каже командир зенітного підрозділу Тарас.

Нині ж військові хочуть на кожне авто встановити прожектор, аби відбивати ворожі цілі й в темну пору доби.

"У промені прожекторів безпілотні літальні апарати, які рухаються зі швидкістю 180-200 км/год, дуже легко спіймати, утримувати і в подальшому знищувати", — зазначив командувач об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв.

Читайте також