На Рівненщині шахраї продавали людям псевдоліки від різних хворіб

На Рівненщині працівники прокуратури та поліції області викрили та зупинили діяльність організованої злочинної групи "псевдолікарів".

П'ятеро чоловіків, які є мешканцями Київської та Житомирської областей, видаючи себе за працівників відомих столичних оздоровчих та медичних центрів, продавали "псевдоліки".

Схема діяла так: спочатку злочинці телефонували до людей і розповідали їм про діяльність на території України медичних установ, у яких можна придбати дорогі, але разом з тим ефективні лікарські препарати іноземного виробництва проти різних захворювань, отримати які можна лише через доставку кур'єром. В результаті, обманюючи та зловживаючи довірою громадян, зловмисники зуміли розбагатіти на понад 1 млн гривень.

У цій схемі кожен з її учасників мав свою роль. Вони розвернули широку рекламну кампанію  під видом легальної діяльності з надання медичних послуг, вдавали із себе іноземних лікарів, проводили шляхом телефонного та електронного зв’язку діагностику організму клієнтів та координували діяльність так званих кур’єрів, які доставляли препарати жителям усіх областей України.  

Врешті, на таку рекламу "клюнули" люди і купили через колл-центр чудо-ліки, які насправді виявились звичайними дешевими біологічно-активними добавками.

Дії спільників кваліфіковано за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах у складі організованої злочинної групи).

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області усім учасникам цієї злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Слідчі дії у цьому кримінальному провадженні тривають.

Згідно з санкцією статті, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

За інформацією прес-служби прокуратури Рівненської області

Читайте також