На Рівненщині шукають нелегальних працівників

Співробітники управління Держпраці у Рівненській області проводять низку заходів та виявляють нелегальних працівників. У полі зору – сфери оптової та роздрібної торгівлі, послуг, громадського харчування, будівництва, транспорту, лісового господарства та агропромислового комплексу.

За перші десять днів липня інспектори відвідали 494 суб’єкти господарювання. Вони поспілкувалися з адмінперсоналом та працівниками магазинів, кафе, аптек, АЗС, лісогосподарських та деревообробних підприємств, з будівельниками та автоперевізниками.

Такі візити спрямовані на посилення контролю за здійсненням протиепідемічних заходів та боротьбу з нелегальною зайнятістю. Тим більше, що в умовах карантину особливо загостилася проблема відсутності соціальних гарантій у тіньових працівників.

Моніторинг також показав, що чимало роботодавців використовують таку нелегальну форму праці як стажування без оформлення трудових відносин. Тож до суб’єків господарювання, в яких за попереднім моніторингом виявлено ймовірні порушення в оформленні трудових відносин, інспектори завітають повторно - вже не з інформаційним, а з інспекційним відвідуванням.

Управління Держпраці у Рівненській області закликає роботодавців до належного оформлення трудових відносин з працівниками і негайного усунення порушень.

За інформацією Рівненської ОДА.

Читайте також