На Рівненщині швачок навчають за дуальною системою

Майбутні сарненські швачки не відставали у роботі

Для слухачів Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості за професією «Швачка» весна розпочалася із важливого етапу професійної діяльності. Прийшовши у листопаді минулого року на заняття з використанням елементів дуальної форми навчання у Сарненське навчальне відділення, група активно вдосконалювала професійні навички на швейних підприємствах району і 1 березня впевнено склала державну кваліфікаційну атестацію.

Партнери навчального закладу, а в подальшому роботодавці випускників, забезпечили відмінні умови проходження виробничого навчання і виробничої практики.Частина слухачів працювала на сарненському виробництві ФОП Демчук Н.М. ТМ «Semejka», яке займається пошиттям головних уборів. За словами роботодавця, Гребеневич Наталія та Бережна Марія зарекомендували себе як старанні та відповідальні робітники, які прагнуть перейняти кращий досвід у наставників та готові виконувати роботу на рівні із досвідченими колегами по цеху.

Задоволена новими кадрами і ФОП Собора Людмила Анатоліївна, яка оцінила перспективність швачок у своєму ательє «Софі». Акуратно і старанно слухачки виконували пошиття постільної білизни.

Приємно, що, завершивши навчання у РЦПТО ДСЗ, тепер уже кваліфіковані швачки зможуть повноцінно реалізовувати професійні знання на робочих місцях, до того ж, Гребеневич Наталія та Пархомчук Оленапланують подальше навчання в РЦПТО за професією «Кравець» 2-3 розряду.

Присутня на ДКА заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренконаголосила, що такий формат співпраці із роботодавцями, а саме – поєднання навчання і практики безпосередньо на базах своїх роботодавців, є пріоритетним у підготовці кваліфікованих робітників. Роботодавець максимально залучає початківців до виробничого процесу, знайомить із умовами роботи, завданнями, технікою, особливостями і вимогами, натомість, робітники не будуть проходити етап стажування після навчання, а відразу приступають до самостійної роботи. І сарненські роботодавці вже оцінили переваги дуальної освіти.

Разом із державною кваліфікаційною комісією професійний рівень швачок на ДКА оцінювали спеціаліст Сарненськогорайонного центру зайнятості Людмила Супрунець,  майстер виробничого навчання АннаЛотоцька та завідувач Сарненського НВ РЦПТО ДСЗ Іван Гаврилюк. Іван Омелянович привітав групу із завершенням навчання і назвав найактивніших - Гребневич Наталію, Артеменко Катерину, Бережну Марію та Яценко Оксану. Талант, відповідальність і професійність випускників, помножені на прагнення працювати, неодмінно сприятимуть успіхам у професії і житті!

Читайте також