На Рівненщині старателі заблокували дорогу поліцейським

http://rivne1.tv

На Рівненщині виявили свіжі місця незаконного видобутку бурштину, а коли поліція доставляла вилучені мотопомпи до відділення - їм заблокували дорогу. Повідомляє канал Rivne1.tv

4 вересня заступником прокурора області Мирославом Пацканом, здійснено виїзд до Сарненського та інших районів Рівненської області для прийняття участі в проведенні слідчих (розшукових) дій спільно зі слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області.

За результатами спільних виїздів в одному з кварталів Ясногірського лісництва (урочище «Гальбин») виявлено свіжі місця незаконного видобування бурштину, а саме значну кількість канав та ям, які виникли в результаті розмивання верхнього шару ґрунту.

За даним фактом прокуратурою Рівненської області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відповідні відомості та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 240, ч. 2 ст. 364 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

В межах проведення досудового розслідування вказаного кримінального провадження буде також надано правову оцінку діям окремих посадових осіб, за наслідками «споглядацької» позиції яких допущено такі вражаючі факти знищення природних ресурсів в області.

За ініціативи прокуратури Рівненської області невідкладно до місць виявлення незаконного видобування «сонячного» каміння на території Ясногірського лісництва скерована спеціальна техніка для засипання більше як 200 метрів штучно створених меліоративних каналів, з яких старателі здійснювали забір води за допомогою мотопомп з метою неправомірного видобування бурштину-сирцю.

Також, 4 вересня, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу, поєднаний з примушенням цих осіб шляхом насильства або погрози застосування такого насильства до виконання явно незаконних дій).

Під час доставлення до Рокитнівського відділення поліції вилученої на території Сехівського лісництва мотопомпи, рух службового автотранспорту працівників поліції заблокували близько 30 місцевих жителів, перегородивши шлях зрізаними деревами. Людей, які перекрили дорогу, правоохоронці закликали залишити місце події, не вчиняти їм опору з метою належного виконання останніми своїх службових обов’язків. Але ті не реагували, натомість поводили себе зухвало, погрожували поліцейським фізичною розправою та нанесенням тілесних ушкоджень.

На даний час активні учасники протиправних дій встановлені, вирішується питання щодо повідомлення останнім підозри про вчинення кримінального правопорушення та обрання їм запобіжних заходів.

Читайте також