На Рівненщині стартує комунікаційна платформа «Діалог влади з бізнесом»

На Рівненщині стартує комунікаційна платформа «Діалог влади з бізнесом». Спілкування передбачатиме онлайн та офлайн формати. Про це йшлося під час онлайн-брифінгу.

Так, за словами очільника області Олександра Коваля, у межах цієї роботи щотижня на базі Рівненської ОДА будуть проводитися відкриті онлайн-зустрічі підприємців із представниками місцевої влади, на яких кожен зможе озвучити керівництву краю проблемні питання. 

«Мінімум один раз на місяць ми вже проводимо такі зустрічі, де підприємці озвучують свої проблеми. Але, здебільшого, там присутній великий бізнес. Новий формат передбачає масштабування на рівні районів та громад. Це можливість залучити велику кількість підприємців, незалежно від розташування бізнесу. Це змога вирішити ще більше проблем», - розповів Олександр Коваль.

Комунікація у межах платформи «Діалог влади з бізнесом» відбуватиметься щотижня в режимі онлайн, а також раз на три місяці – офлайн. Такі засідання проводитиме очільник області та його профільний заступник.

Директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА Костянтин Мокляк додав, що платформу «Діалог влади та бізнесу» створили за дорученням Глави держави Володимира Зеленського для оперативного вирішення поточних проблемних питань підприємців у кожній області та територіальній громаді на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

«Питання місцевого рівня будуть підлягати невідкладному вирішенню. Питання державного рівня – оформлюватимуться зверненнями й пропозиціями до вищого керівництва», - розповів Костянтин Мокляк.

Закликав долучатися до таких зустрічей гендиректор Костопільського заводу скловиробів Сергій Кучерук. Керівник одного з найбільших в області підприємств переконаний, що така співпраця відчутна та продуктивна.

«Особисто відчули результати такої співпраці, коли почалося повномасштабне вторгнення і постало питання логістики та сировини. Це дозволило не зупинитися підприємству. Друге, допомога у ввезенні на територію України газопоршневих установок, що планували встановити на заводі.  Рівненська ОДА ініціювала внесення змін до постанови Кабміну щодо митного та податкового законодавства», - розповів Сергій Кучерук.

Запрошуємо бізнес долучатися до діалогу. Реєструйтеся та залишайте свої запитання за посиланням: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfc2Ng2evnTRbsXxc6YZrFfwoPU0En-OJAuCvuG-IA6lneobg/viewform