На Рівненщині стартувало "Велике читання" роману Олександра "Терена"

На Рівненщині стартувало "Велике читання" роману письменника-воїна Олександра "Терена". 

Про це повідомляють у пресслужбі ОДА. 

Як зазначається, цьогоріч для «Великого читання» на Рівненщині обрали автобіографічний роман ветерана та письменника Олександра «Терена» Будька. «Історію впертого чоловіка» обрали не випадково, адже її автор – рівнянин.

«Така читацька акція проходить в області вже втретє. Раніше читали братів Капранових, а торік - Сергія Гридіна. Ініціатива покликана популяризувати книги талановитих рівненських письменників. Одним із таких і є Олександр «Терен»", - сказала начальниця Управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк.

Олександр «Терен» - уродженець Рівного, український захисник, ветеран російсько-української війни. Під час боїв в Харківській області Олександр отримав важке поранення, втративши обидві ноги. Згодом боєць пройшов процес протезування. Також є автором Youtube-проєкту «Відвал ніг, або All інклюзив».

«Історія впертого чоловіка», видана у 2023 році, стала його першим твором. У книзі він описує період свого життя з 24 лютого до 24 серпня 2022 року. Олександр розповідає про спроби потрапити до лав ЗСУ та бойовий шлях до моменту поранення.

Формат передбачає одночасне читання та обговорення в громадських просторах. Бібліотеки стануть місцями для зустрічей та обговорення книг – як офлайн, так і онлайн.

Організатори запрошують усіх бажаючих.

 

Читайте також