На Рівненщині стався конфлікт між прихильниками УПЦ та ПЦУ під час недільної молитви

На Рівненщині вкотре стався конфлікт між прихильниками УПЦ та ПЦУ. Зокрема, в неділю, 3 липня, між представниками обох конфесій відбулася сварка.

Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської єпархії УПЦ.

У селі Хорів на Острожчині до місцевої Петро-Павлівської церкви на обідню молитву прийшли віряни УПЦ та ПЦУ. Раніше даний храм був у підпорядкування московського патріархату. Однак, місцеві мешканці ініціювали перехід церкви до ПЦУ. Наразі рішення ще не прийнято. Між общинами, нібито, була домовленість, що обидві чекатимуть рішення суду.

"Дозволив вхід на територію Петро – Павлівської церкви для прихильників ПЦУ голова Острозької ОТГ Юрій Ягодка", - зазначають у пресслжубі.

Як розповідають очевидці, все було і справді мирно, обидві громади молились. Однак, згодом між вірянами сталася сутичка, яка завершилась спільними образами та негативом.

Нагадаємо, конфлікт на релігійному ґрунті у Хорові точиться вже понад місяць. Община ПЦУ провела збори села на основі яких зареєструвала релігійну громаду. Віряни УПЦ не згідні з таким рішенням та подали до суду.

Читайте також