На Рівненщині стягнули штраф за незаконну порубку лісу

Здолбунівська місцева прокуратура через суд забезпечила стягнення з правопорушника шкоди у сумі 7 тис. грн, що завдана Новомощаницькій сільській раді незаконною порубкою лісових культур.

Встановлено, що жителя Здолбунівського району 13.07.2017 притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 65 КУпАП, саме за фактом незаконної порубки лісових культур. Разом з тим, за вчинення протиправних дій особі нараховано збитки, які заподіяно вчиненням адміністративного правопорушення, у сумі 7180,60 грн. Проте, у встановлений законодавством строк правопорушником не здійснено їх добровільного відшкодування.

У зв’язку з чим, Здолбунівською місцевою прокуратурою скеровано до Здолбунівського районного Рівненської області позовну заяву про стягнення шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісових культур, у сумі 7180,60 грн.

27.03.2018 Здолбунівським районним судом Рівненської області доводи прокурора визнано обґрунтованими, а позовні вимоги задоволені у повному обсязі.

Одночасно прокуратура попереджає про кримінальну відповідальність за незаконну порубку лісу, що визначено ст. 246 КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у виді штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Повідомляє прокурор Здолбунівської місцевої прокуратури

Рівненської області О. Соколовська

Читайте також