На Рівненщині судили чоловіка, який провіз поліцейського на капоті близько 2 км

У Здолбунові судили чоловіка, який провіз поліцейського близько 2 км на капоті. 

Як зазначається у рішенні Здолбунівського райсуду, інцидент стався 13 червня 2021 року на вулиці Садовій у селі Глинськ. Обвинувачений сів за кермо автомобіля «Land Rover». Після чого завів двигун та наїхав на поліцейського,

У цей час поліцейські здійснювали охорону автомобіля з деревиною невідомого походження. 

Внаслідок наїзду оперуповноважений опинився на капоті авто. Не зупиняючи авто, чоловік провіз так поліцейського по ґрунтовій дорозі в напрямку села Загора близько 2 км. 

При цьому поліцейський тримався руками за двірники, а правопорушник у цей час здійснював маневри, аби скинути правоохоронця. 

Таким чином обвинувачений вчнив злочин, передбачений ч. 2 ст. 342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов`язків). 

Крім того внаслідок цього поліцейський зазнав легкі тілесні ушкодження, тож чоловіку висунули підозру за ч.2 ст. 345 КК України. 

Як розповів потерпілий, у той день він був у цивільному одязі. До них із напарником під'їхав джип, в якому перебував обвинувачений зі своєю матір'ю. Жінка відчинила двері та запитала «То ви тут охороняєте цю машину?», на що поліцейські відповіли, що так.

Після чого жінка із сином вийшли з авто та попросили поліцейських представитись. Після пред'явлення посвідчень вона почала переписувати дані поліцейського та комусь по телефону їх повідомляти. 

Згодом вона заявила, що буде забирати авто. Після чого обвинувачений сів за вилучене авто та зачинився усередині. Поліцейські кричали йому, аби він заглушив двигун, а один із них став попереду авто. Проте той не реагував на їхні зауваження та рушив з місця, збивши поліцейського. 

Під час погоні обвинувачений звернув у кукурудзяне поле, проте не змігши рухатись, знову виїхав на ґрунтову дорогу, де і був заблокований поліцейськими. 

У свою чергу матір обвинуваченого заявила, що є власницею автомобіля «Land Rover». Мовляв, коли вона приїхала за автомобілем, то показала поліцейським документи на деревину, проте, за її словами, не реагували на її пояснення та не допускали її до авто. 

Поліцейські опечатали автомобіль та опломбували дрова. Після таких запевнень вона залишила автомобіль під наглядом поліції та поїхала до дому.

Наступного дня, у неділю, жінкка із сином знову поїхала до місця знаходження авто. Там вже причіпа з лісом не було, а бірки на авто були пошкоджені. У подальшому жінці повідомили, що причіп з деревиною знаходиться знаходиться на майданчику відділення №6. 

За словами жінки, її син захотів перегнати автомобіль «Land Rover» на людне місце та почав здавати заднім ходом та невідомо звідки на капот авто кинувся невідомий чоловік у чорному одязі і почав стукати по капоті і склу. Далі її син від`їхав з чоловіком на капоті в сторону посадки. 

Жінка також заявила, що вимагала направити її сина на судово медичну-експертизу з приводу тілесних ушкоджень, на що у поліції відмовили тому вони змушені були звертатися до КП РОКЛ на огляд лікаря. 

Зрештою суд призначив обвинуваченому покарання у вигляді ув'язнення на три роки, з іспитовим строком у два роки.

 

Читайте також