На Рівненщині судили вірянку УПЦ МП, яка вилами зламала руку прихильнику ПЦУ

На Рівненщині призначили три роки умовно вірянці УПЦ МП за побиття прихильника ПЦУ. 

Як йдеться у вироку Володимирецького райсуду, інцидент стався 10 серпня 2021 року.

За словами обвинуваченої, у той день їй зателефонуав священник та сказав, що біля місцевого храму перебувають прихожани ПЦУ, й попросив її туди підійти. 

Вона розповіла, що біля храму була зламана огорожа, а на подвір'ї перебувало чимало людей.

«Оскільки вона особисто брала участь у будівництві храму, а після цього протягом багатьох років разом з іншими односельчанами доглядала будівлю, покращувала, підтримувала належний стан, постійно відвідувала богослужіння, і це є дуже важливо для неї, вона сприйняла події на подвір'ї храму дуже емоційно. Під час судових дебатів та в останньому слові обвинувачена визнала, що вона нанесла удар по руці потерпілого палкою, яку вона тримала в руці», – йдеться у вироку.

Потерпілий також розповів свою версію подій. За його словами, в той день прихильники ПЦУ прийшли прибрати територію храму, але одразу ж на місце прийшли також прихильники УПЦ МП, які розпочали агресивний конфлікт. Під час сварки Ніна Ш. нанесла йому удар по руці металевою частиною вил. Чоловікові стало погано, знайомий відвіз його до лікарні, де медики діагностували закритий перелом зі зміщенням. Чоловік тривалий час лікувався та проходив реабілітацію.

Потерпілий не вимагав суворого покарання для нападниці. Проте він подав цивільний позов з вимогою заплатити йому 1,5 тис. грн матеріальної шкоди та 50 тис. грн моральної шкоди. Відомо, що Ніна Ш. попросила вибачення та заявила, що готова відшкодувати витрати на лікування.

Пом'якшуючими обставинами стало те, що жінка розкаялась, до цього судимостей не мала, також суд взяв до уваги її похилий вік. Натомість обтяжуючих обставин не виявили.

Суддя Олена Іванків визнала жінку винною у порушенні ч.1 ст. 122 ККУ (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) і призначила покаранян у вигляді трьох ркоів увєязнення з іспитовим строком у два роки. Також суддя частково задовольнила цивільний позов. Обвинувачена мусить сплатити 1,5 тисяч гривень на лікування потерпілого та 10 тисяч моральної шкоди. 

На вирок ще можна подати апеляцію. 

Зазначимо, що храм нині належить громаді ПЦУ. 


За матеріалами zaxid.net

Читайте також